Biserica Sfantul Gheorghe Bacau

Odata cu înfiinţarea fabricii de hârtie “Letea” mulţi dintre angajaţii societăţii, veniţi din satele vecine şi din alte părţi ale ţării, s-au gospodărit aici, nu departe de locul de muncă, şi aşa, încetul cu încetul, s-a format satul Letea Nouă şi apoi comuna Letea Nouă, numită astfel spre deosebire de comuna Letea Veche, situată pe malul stâng al Bistriţei.

Biserica Buna Vestire Bacau

Biserica Buna Vestire a fost zidită iniţial de spătăreasa Soltana Sandu Sturza în anul 1820. Lăcaşul care a existat pînă de curînd a fost construit în 1879 în locul altuia vechi, care era mic, în forma unei case, cu pereţii de cărămidă, plafonul de lemn şi acoperit cu şindrilă, iar deasupra, în partea dinspre apus, avea un turn de lemn, unde erau aşezate clopotele. Construcţia s-a terminat în 1882, cînd a fost sfinţită. Buna Vestire

Biserica din Radoaia

In toamna anului 2000, prin stăruinţa enoriaşilor din satul Rădoaia şi mai ales a gospodarului Hreşcu Gheorghe şi împreună cu Pr. paroh Croitoru Alexandru, s-au făcut demersurile pentru cumpărarea terenului pe care se va construi viitorul sfânt locaş cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”.

Biserica Sfanta Parascheva din Marvila

Cînd hoţii au vrut să-l jefuiască de banii primiţi de la stareţul Schitului Pogleţ, părintele Zaharia Albu a avut înţelepciunea să-i ascundă în coama deasă a calului. Şi aşa, cu gîndul cel bun de la Dumnezeu, preotul a avut cu ce să pună piatra de temelie a bisericii din satul Marvila. Altfel, cine ştie cînd ar mai fi putut oamenii locului să aibă un lăcaş de rugăciune?! Poate doar acum, după 1990.

Biserica Sfantul Dumitru din Bacau

Situată în partea de sud a municipiului Bacău, respectiv în cartierul Narcisa, biserica “Sfîntul Dumitru” este una dintre cele mai impunătoare locaşuri de cult construite în România după 1990. Sfantul Dumitru Bacau

Biserica Sfintii Imparati din Bacau

Biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena" este singura ctitorie boiereasca din orasul Bacau. A fost zidita intre anii premergatori revolutiei pasoptiste, respective intre 1842 -1845. Fondatorii acestei biserici sint boierii Enachi Krupenski si Anton Birzu.

Biserica Sf. Imparati Bacau

Biserica Sfantul Ioan Bacau

Biserica Sfîntul Ioan din municipiul Bacau este unul din spaţiile sacre a cărui istorie se pierde în anii de început ai veacului al XIX-lea.