Biserica Buna Vestire Bacau

Biserica Buna Vestire a fost zidită iniţial de spătăreasa Soltana Sandu Sturza în anul 1820. Lăcaşul care a existat pînă de curînd a fost construit în 1879 în locul altuia vechi, care era mic, în forma unei case, cu pereţii de cărămidă, plafonul de lemn şi acoperit cu şindrilă, iar deasupra, în partea dinspre apus, avea un turn de lemn, unde erau aşezate clopotele. Construcţia s-a terminat în 1882, cînd a fost sfinţită. Buna Vestire

Actualmente, biserica este renovată şi repictată, avînd numeroase îmbunătăţiri şi adaptări la condiţiile din ziua de azi. Lîngă ea o casă de prăznuire şi o clopotniţă, din ajutorul credincioşilor, singurul sprijin financiar din partea autorităţilor fiind 40 de milioane de lei din partea Primăriei Bacău.

Tot din studiile apărute înainte de 1948, biserica din strada Florilor, avea drept de proprietate asupra a două imobile din strada Vasile Alecsandri, şi un rînd de case amplasate tot pe strada Florilor.

Din nefericire, cu excepţia monografiilor despre Bacău, şi a uneia închinată bisericii, toate apărute înainte de instaurarea regimului comunist, nu mai există nici un document prin care acest locaş de cult ortodox să poate primi înapoi ceea ce deţinea înainte de 1948.

In momentul acesta, aici slujesc preotii Moise Valeriu, paroh, si preotul Popica Ioan.